Pertama Kali Mencuba Seluar Panas Jonlivia Hotpants

Marketing Jonlivia

Posted on February 18 2017

Hello korang.

Selalu dengar pasal seluar panas atau hotpants. Tapi ye ke hotpants dapat membantu untuk membakar lemak kat yang kawasan tertentu, terutamanya kawasan peha dan perut?

Dengar cerita, dengan memakai seluar pembakar lemak, Jonlivia Hotpants, boleh meningkatkan peluh korang, sekaligus mebantu badan dalam proses detoksifikasi.

Jonlivia Hotpants diperbuat daripada fiber berkualiti tinggi yang boleh meningkatkan suhu badan apabila dipakai. Material ini juga dikatakan mampu membuatkan korang berpeluh 3 hingga 4 kali lebih banyak. Wew.


Sebelum beli Jonlivia Hotpants ni, korang dikehendaki memberikan butiran ukuran saiz pinggang &  pinggul untuk rekod dan juga untuk tengok saiz apa yang sesuai untuk korang. Macam aku, sesuai saiz M.

Masa yang disarankan untuk memakai seluar ini adalah dalam 4-5 jam, dan kalau boleh tahan lagi lama, boleh la pakai sampai 9 jam sehari.
Untuk permulaan, boleh cuba pakai dalam 1-2 jam dulu, sampai badan korang boleh terima pakai seluar ni, dan barulah korang boleh tambah masa pemakaian dia.
Generasi ke 4 seluar panas Jonlivia Hotpants diperbuat daripada jenis fabrik yang airy, yang dimana akan memberi keselesaan kepada pemakainya dan menyebabkan lebih banyak berpeluh sebab diperbuat daripada 100% bahan asli neoprene. 
Dengan teknologi terkini, lapisan dalam Jonlivia Hotpants membuatkan korang berpeluh, manakala lapisan luar pulak bersifat penyerapan supaya korang tak rasa rimas dengan peluh.

Korang boleh nampak yang jahitan dia memang kemas. Ni penting untuk kekuatan seluar tu supaya tak mudah terkoyak masa kita pakai. Oh, seluar ni stretchable tau.

Bahagian depan seluar Jonlivia Hotpants ni memang cover sampai perut, jadi tak adalah nak risau kalau pakai je tetiba perut terkeluar ke apa. Orang yang ada punggung besar pun boleh pakai sebab bahagian belakang seluar ni boleh support.
Bahagian depan
Yang best Jonlivia Hotpants siap ada poket. Aku tak tau la kot poket ni mungkin ada fungsi lain, tapi bagi aku memang berguna poket ni. Bayangkan, kalau nak pakai masa pergi jogging, nak simpan barang berharga, boleh letak situ.

Bahagian belakang

Seluar Jonlivia Hotpants dibuat di Taiwan dan diperbuat daripada 85% Neoprene (100% asli) dan 15% Nylon.

Harga
RM 188
Cara basuh seluar Jonlivia Hotpants:
⇒ Basuh dengan tangan, 
⇒ Kalau basuh pakai mesin, pakai air sejuk. 
⇒ Jangan bleach atau jangan letak clorox.
⇒ Biar kering kena angin, jangan keringkan pakai mesin
⇒ Kalau nak seterika, pakai kepanasan yang medium.
Pengalaman pakai Jonlivia Hotpants :
1. Jonlivia Hotpants ni ada 4 panjang, iaitu panjang peha, lutut, betis dan sampai habis kaki. Aku amik yang sampai habis kaki.
2. Memang rasa panas dan berpeluh walau tak sampai 1 jam pakai, even tengah duduk rilek.
3. Mungkin sebab ada berpeluh dan panas, jadi setengah kawasan jadi gatal, atau sebab aku tak basuh sebelum pakai?
4. Seluar memang fit, takla ketat sangat, panjang pun ok. Yang pastinya, bila pakai tak nampak pelik.
5. Poket sesuai letak barang kecil macam duit, handphone ketat sikit, tapi kalau yang nipis ok je.
6. Hotpants Jonlivia sesuai digayakan dengan apa-apa tops, blouse atau skirt sebab jahitan dia menampakkan seluar ni macam trendy. Jadi boleh pakai masa nak pergi shopping juga.
7. Aku pakai masa jogging, memang lagi senang berpeluh, tapi tak rasa berkuap.
8. Jangan lupa minum banyak air, untuk membantu badan dalam proses detoksifikasi dan nak ganti balik air dalam badan yang hilang melalui peluh.
9. Boleh bantu untuk kurangkan lemak perut atau perut boroi sebab seluar ni ada ciri khas yang cover dari pinggang sampai pusat juga.
10. Nak beli, jangan lupa beli untuk pasangan. Husband aku sibuk je nak pakai seluar ni. Hewhew :D
The 5th Generation Jonlivia Hotpants S+
Soft, Stretch, Slim,Sweat.
Beli di sini:
Facebook: Jonlivia
Instagram: jonlivia
Email: hello.jonlivia@gmail.com


Original Post: http://nurulzayani.blogspot.my/2017/02/pertama-kali-mencuba-seluar-panas.html

To purchase hotpants please visit to: https://jonlivia.com/collections/hotpants

More Posts

0 comments

Leave a comment

Get in touch with Jonlivia

Subscribe to Jonlivia' newsletter to receive exclusive offers, the latest news on our products and upcoming events!

Search our store